Zorg voor een fijne thuiswerkplek met deze tips

  • Hilbrand
  • Geen reacties

In 2020 zijn we massaal gaan thuiswerken. Vanwege het besmettingsgevaar werd het beleid om zoveel mogelijk thuis te werken. Bedrijven hebben zich hier snel op aangepast en hoewel niet iedereen kon thuiswerken, heeft het overgrote deel van werkend Nederland kennisgemaakt met de luxe van zo nu en dan thuiswerken. Of je nou hybride werkt of volledig thuis werkt, een fijne werkplek is essentieel. In dit artikel helpen we je op weg.

Richt je werkplek in

Fijn thuis kunnen werken is afhankelijk van een aantal factoren. Het is belangrijk dat je niet teveel afgeleid wordt door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren, dus zorg ervoor dat je in een aparte ruimte kan werken. Op het moment dat je in een lawaaierige omgeving woont, bijvoorbeeld vlakbij een vliegveld of treinspoor, dan is het goed om te kijken naar geluidsisolatie. Als dit niet mogelijk is dan kan je natuurlijk ook een noise-cancelling koptelefoon aanschaffen. Als je een plek hebt gecreëerd voor jezelf waar je rustig en ontspannen kan werken dan is het belangrijk dat je ook gezond kan werken. Dit houdt in dat je een ergonomische werkplek voor jezelf creëert. Een goede bureaustoel en bureau zijn hierbij van essentieel belang. Idealiter is je bureau in hoogte verstelbaar zodat je zittend en staand kan werken. Je bureaustoel en bureau moeten zo ingericht zijn dat je voeten stevig op de grond kunnen staan. Je beeldscherm moet iets verhoogd staan, zodat je niet constant naar beneden hoeft te kijken om te kunnen werken. Tot slot is het belangrijk dat je voldoende licht binnenkrijgt. Bij voorkeur ga je naast voor raam zitten zodat je gedurende de dag veel zonlicht ontvangt. Zo blijf je actief en wakker.

Kleedt het leuk aan

Op het moment dat je werkplek goed is ingericht en je op een gezonde manier kan werken, is het tijd om je kantoor ook leuk aan te kleden. Als je hier één of meerdere dagen In de week doorbrengt is het wel zo fijn als je je ook fijn kan voelen in deze ruimte. Zorg voor voldoende leven In de ruimte, je kan bijvoorbeeld planten kopen. Je kan leuk behangen en andere kunst ophangen die je een goed gevoel geven. Sommige werkgevers stellen hier budget voor beschikbaar. Ga dus niet direct een hortensia kopen, maar check eerst even bij je werkgever of er misschien thuiswerk budget beschikbaar is waarmee je je werkplek thuis kan inrichten.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.