Wespenbestrijding in het najaar? Zeker wel!

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Heel veel mensen zijn panisch voor wespen. En dat is niet voor niets. Die geel-zwarte beestjes kunnen heel gemeen prikken en doen dat ook. Ze kruipen in je glas en voor je het weet heb je een wespensteek in je lip. Ze zwermen rond de zwembadjes die je in de tuin hebt gezet en het is niet de vraag of maar eerder wanneer je kind geprikt zal worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt een wespennest beter niet zelf verwijderen. Daar zijn de experts voor. Denk dan bijvoorbeeld aan de dappere mensen van Wespenbestrijding Nijmegen. Zij weten precies wat er moet gebeuren om deze beestjes uit je tuin te verwijderen.

Ga niet zelf de wespenbestrijding uithangen

Wanneer je de experts van de wespenbestrijding inschakelt, dan weet je dat het verwijderen van het wespennest op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. De mensen van de wespenbestrijding hebben een ruime ervaring met het verwijderen van wespennesten op hoogtes en onder onmogeljke hoeken. Daarbij hebben zij de geschikte kleding om een wespennest van dichtbij te benaderen. Zelf doen alsof je van de wespenbestrijding bent is vragen om ongelukken en om problemen. Die beestjes, hoe klein ook, zijn fel en gemeen en kunnen je zelfs in levensgevaar brengen!

Wespen in het najaar? Zeker!

Het fruit hangt nu nog volop aan de fruitbomen en daar hangt, zo hier en daar, nog wel eens een rotte peer of appel tussen. Wespen komen van heinde en verre op deze zoetigheid af. En dat kan ervoor zorgen dat je zelfs in het najaar, voor de eerste vrieskou, nog last kunt hebben van een heuse wespenplaag. Je kunt dan, natuurlijk, zelf met gif aan de gang gaan, maar is dat wat je wilt voor jouw fruit? Door de wespenbestrijding in te schakelen weet je zeker dat het allemaal goed wordt geregeld en dat je fruit nog steeds eetbaar en veilig voor consumptie is.

Let op het verschil met bijen

Wespen worden gezien als plaagdieren, als ongedierte, maar dat geldt zeker niet voor bijen. Bijen zijn een heel belangrijk onderdeel van ons milieu en van alles wat groeit en bloeit. Een bij zorgt voor de bevruchting van bloemen zodat deze kunnen veranderen in fruit en een bij zorgt er ook nog eens voor dat iedere bloem kan blijven bestaan. We moeten dus zuinig zijn op bijen. De ongediertebestrijder zal dan ook geen actie ondernemen op het moment dat het gaat om een bijennest. Je kunt in zo'n geval beter contact opnemen met een lokale imker. Hij zal blij zijn met een nieuw volk!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.