Wat moet je weten over een accu van de auto?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

 

Dagelijks worden er veel auto’s gebruikt. Dit is natuurlijk niet geheel onlogisch, want het gebruik van een auto maakt het ons een stuk makkelijker om van A naar B te komen. Natuurlijk kun je gebruik maken van andere vervoersmiddelen, maar deze zijn in de meeste gevallen niet zo snel en daarnaast kun je dan afhankelijk zijn van anderen. Om auto te kunnen rijden, moet de auto natuurlijk wel aan de juiste aspecten voldoen. Zo heeft een auto een accu nodig. Alleen wat moet je weten over een auto accu? Hieronder lees je daar meer over!

Wat is een accu?

Het is natuurlijk wel zo handig om te weten wat een accu is. Een accu is als het ware een batterij. Hierbij kan het ook voorkomen dat een accu een batterij genoemd wordt door sommige fabrikanten. Het is een elektrische bron die op ieder moment energie kan opnemen. De energie kun je krijgen door een chemische reactie. Niet alleen auto’s maken gebruik van een accu, want ook laptops, telefoons, gereedschappen en nog andere onderdelen gebruiken dit. Door middel van een accu, kun je onderdelen ‘draadloos’ maken. Wel zo handig bij bijvoorbeeld een auto, want rijden met een snoer is niet erg handig. Door middel van de accu maak je gebruik van een voorraad aan stroom die de accu bezit. Hierdoor kun je dan bijvoorbeeld de auto starten, maar kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld de lampen en radio. 

Welke soorten accu’s zijn er?

Hierboven heb je kunnen lezen wat een accu is. Nu maakt een accu gebruik van verschillende materialen. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld lood of nikkel zijn. Je kunt de accu’s onderverdelen in droge accu’s en natte accu’s. 

 

Zo heb je bijvoorbeeld een loodaccu die samengesteld is door middel van water, lood en zwavelzuur. Hierbij hangt het lood in het water en zwavelzuur en is hij dus nat. Een voordeel hiervan is dat het vaak goedkoop is om te produceren en daarnaast leveren ze een hoge elektrische stroom op. Om ook nog te denken aan de duurzaamheid zijn deze accu’s ook makkelijk te recyclen. Wel moeten ze altijd rechtop gemonteerd worden. 

 

Bij de droge accu’s heb je bijvoorbeeld gel accu’s of AGM accu’s. Bij de gel accu's heb je gel in plaats van een vloeistof. Hierdoor kan hij op iedere willekeurige manier gemonteerd worden. De AGM accu’s hebben glasvezelmatten die elektrolyt vasthouden. Ook deze accu’s kan niet gaan lekken, waardoor hij op iedere manier gemonteerd kan worden. Ze leveren minder stroom dan de lood accu, maar gaan langer mee en zijn makkelijk in gebruik.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.