Wat moet je doen als je mishandeld bent?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Als je recentelijk bent mishandeld, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Mishandeld worden is een heftige gebeurtenis waardoor je zeer angstig kunt zijn, maar ook een trauma opgelopen kan hebben. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk dat je letsel hebt opgelopen, vooral als je door meerdere personen mishandeld bent. Als je mishandeld bent, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Natuurlijk weet je niet wat je precies moet doen en dat is maar goed ook. Mocht dit wel zo zijn, dan zou het immers betekenen dat je regelmatig mishandeld wordt. Je vindt in dit artikel meer informatie over wat je moet doen als je mishandeld bent!

 

Aangifte bij de politie 

Wanneer je mishandeld bent, dan is het zeer belangrijk om hier altijd aangifte van te doen bij het politiebureau. De kans is namelijk zeer groot dat de daders vroeg of laat andere mensen gaan mishandelen. Hier kunnen in sommige gevallen zelfs doden bij vallen en dat kun jij misschien wel voorkomen door aangifte te doen. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat de daders hun straf ontlopen, want voor wat ze je aangedaan hebben moeten ze ook worden gestraft. 

 

Schakel een letselschade advocaat in 

De kans is zeer groot dat je ook letsel hebt overgehouden aan de mishandeling. Dit hoeft zeker niet alleen fysiek te zijn, want ook kan je mentaal letsel oplopen. Het is de bedoeling dat de dader of daders jou een schadevergoeding betalen, want hier heb je immers recht op. Het smartengeld moet niet alleen bestaan uit een vergoeding voor de mishandeling, maar ook moeten alle andere kosten vergoed worden. Het is namelijk niet jouw fout dat je deze kosten moet maken, wel zo eerlijk! Om een schadevergoeding te krijgen, is het verstandig om een letselschade advocaat Amsterdam in te schakelen. 

 

Laat een rapport opstellen in het ziekenhuis 

Mocht het tot een rechtszaak komen, dan krijg je de mogelijkheid om te spreken in de rechtbank. Dit kun je het beste overlaten aan je letselschade advocaat, vooral omdat je dan bewijzen moet voordragen aan de rechter. Het is natuurlijk de bedoeling dat je een rechtmatige schadevergoeding krijgt. Daarom is het van groot belang dat je een rapport laat opstellen door het ziekenhuis. Hier komen de bevindingen van een arts dan ook in te staan. Dit gaat dan om het letsel dat je opgelopen hebt, maar er staat ook wel eens bij dat je erg veel geluk hebt gehad. Dit kan allemaal goed helpen bij het verkrijgen van je rechtmatige schadevergoeding. 

 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.