Waarom je buitenverlichting 12 volt zou moeten zijn

  • Hilbrand
  • Geen reacties

 

Wanneer je in je tuinverlichting aan wilt gaan brengen, zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Een verlichting van 12 volt is de laatste tijd steeds populairder geworden. En dat is niet zonder reden: het is makkelijk in gebruik en een stuk veiliger in vergelijking met hogere doseringen. Daarnaast is het ook gewoon enorm veelzijdig: de lampjes van 12 volt kunnen zowel langs paden, hekken, opritten of op grasvelden worden geplaatst. Hieronder lees je waarom 12 volt verlichting een goede overweging voor in je tuin is!

Transformator en spanning

Om de stroom op een laagspanning te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van een transformator. Deze zet de stroom van 230 volt om in 12 volt tuinverlichting. Door middel van de 12 volt-kabel worden de lampjes voorzien van stroom. Omdat dit niet zo’n hoge spanning is, zijn de kabels licht. Een hogere volt kabel moet vanwege zijn spanning goed beschermd zijn tegen beschadiging. Bij een 12 volt kabel is dit niet het geval: de kabels kunnen dan ook vlak onder het oppervlakte begraven worden. 

Makkelijk en zuinig

Omdat de kabel niet diep hoeft worden ingegraven, kunnen zelfs de minst bedreven klussers de lampjes installeren. Ook biedt het lichtgewicht van de kabels een flexibele plaatsing in de tuin. De lampjes kunnen gemakkelijk op meerdere plaatsen worden neergezet. Omdat de lampjes voorzien zijn van LED-verlichting, zijn ze ook nog eens lekker zuinig. Zo zijn ze niet alleen makkelijker te plaatsen, maar ook nog eens beter voor het milieu!

Veiligheid voor alles

Wanneer je werkt met elektriciteit, is het wel zo fijn je veiligheid te waarborgen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat expose aan de kabels niet gaat zorgen voor ongelukken, wanneer bijvoorbeeld je hond een kuil graaft of een kind in aanmerking komt met de kabels. 12 volt lampjes zijn gelukkig zeer veilig bevonden voor huisdieren en kinderen. Buiten dat de kabels dus niet snel beschadigen, zijn ze ook ongevoelig voor een beetje vocht. Daar hoef je je, na het leggen, dus geen zorgen meer over te maken. 

Eindeloze design opties

Wanneer je gegarandeerd bent van al deze voordelen, rest er nog maar één ding: mooie lampjes uitzoeken voor in je tuin! Gelukkig zijn er online veel opties voor 12 volt tuinverlichting te vinden. Zo kan je, nu de dagen weer korter worden, de tuin ‘s avonds mooi verlichten. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.