Waar moet je rekening mee houden als je een grasveld laat aanleggen?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Er zijn onwijs veel Nederlanders die een grasveld in hun tuin hebben liggen. Dat is goed te begrijpen, want hiermee zorg je ervoor dat er meer groen aanwezig is in je tuin. Daarnaast is het ook nog eens erg fijn om in de gras te gaan zonnen als het erg warm weer is. Mocht je ook een grasveld willen aanleggen in je tuin, dan is het zeker handig om dit artikel eens te lezen. De kans is namelijk ontzettend groot dat je niet precies weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je er ook snel meer over te weten. 

 

Een grasveld moet goed onderhouden worden

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een grasveld in je tuin laat aanleggen, is dat een grasveld ook goed onderhouden moet worden. Dat is zeker niet vreemd, want een grasveld is niet dood en leeft ook gewoon. Het onderhouden van een grasveld is niet veel werk, maar het moet wel gebeuren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het maaien van gras als het gras te hoog geworden is. Ook wanneer het warm weer is in Nederland, is het belangrijk om aan je grasveld te denken. Je zult het grasveld dan nat moeten maken om te voorkomen dat het grasveld niet uitdroogt. 

 

Je kunt ongewenst bezoek krijgen

Waar veel mensen geen rekening mee houden, is dat je door het aanleggen van een grasveld ook ongewenst bezoek kan krijgen. Dit zijn niet de buren die in jouw grasveld komen liggen, maar het gaat hier om allerlei soorten dieren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan insecten, egels en mollen. Het hebben van mollen kan erg vervelend zijn, vooral omdat ze jouw grasveld beschadigen. Wanneer je last hebt van mollen, is het dus ook belangrijk om de mollen bestrijden. Je kunt hier biologische middelen voor aanschaffen. Deze zijn goedkoop, effectief en niet schadelijk voor het milieu en de mollen. 

 

Het gebruiken van grasmatten is makkelijker

Er zijn veel mensen die een grasveld aanleggen door middel van het zaaien van graszaad. Dat is goed te begrijpen, want graszaad is erg goedkoop. Een van de nadelen hiervan, is dat gras erg langzaam groeit als je graszaad gebruikt. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanleggen van een grasveld met grasmatten. Je moet er dan wel rekening mee houden dat niemand op het grasveld mag lopen voor een bepaalde periode. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.