Verpakkingstape in alle soorten en materialen

  • Hilbrand
  • Geen reacties

We kennen allemaal de tape die op een doos geplakt moet worden. Dit is eenvoudige ducttape waardoor de doos gemakkelijk dicht gemaakt kan worden. Ducttape is veelzijdig en kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Maar er zijn nog meer soorten verpakkingstape. In welke materiaal is verpakkingstape verkrijgbaar? Dat lees je in dit artikel, want we hebben het voor je uitgezocht.  

Hoe kies je de juiste verpakkingstape?

Er zijn verschillende soorten verpakkingstape, zoals ducttape, schilderstape, klustape, dubbelzijdige tapes, gekleurde tapes of bedrukte tapes. Welke tape gebruik je waarvoor? Het is slim om een aantal vragen vooraf te beantwoorden, zodat je weet welke tape je moet gebruiken voor de klus. Vragen zoals, welke werkzaamheden ga je uitvoeren? Wat zijn de locatie- en omgevingsfactoren? Hoe lang moet de tape blijven zitten? Hoe kan je het beste tape verwijderen? Welke ondergrond moet ik afplakken? Houd rekening met de locatie- en omgevingsfactoren, zoals gebruik je de tape binnen of buiten? Bekijk daarnaast de luchtvochtigheid, mate van de zon en de UV-belasting. Als je een doos gaat dichtplakken met tape, zijn dit soort vragen natuurlijk niet aan de orde. Alleen bij werkzaamheden zoals schilderen, stofferen, stralen, stuken of spuiten is dit wel belangrijk. Als je het verkeerde soort tape gebruikt, dan plakt het namelijk niet goed en kan je hierdoor jouw werkzaamheden minder goed uitvoeren. Je wilt dat de materialen de klus helpen klaren en niet dat bij het gebruik van het verkeerde materiaal dit jou in de weg staat. 

Verschillende materialen in verpakkingstape

Tapes zijn er in verschillende materialen te verkrijgen. Verpakkingstape is er in PP-Acryl tape, PP-Hotmelt, PVC tape of PP Solvent tape. Solvent tape wordt vooral gebruikt in koude omgevingen. Het is geschikt voor koelcellen, maar wordt ook buiten gebruikt. PVC tape is een traditionele tape. Het is voorzien van rubber belijming. Deze tape hecht zeer snel en maakt weinig geluid als het erop wordt geplakt of de tape eraf wordt gehaald. Een andere voordeel is dat het met de hand af te scheuren is en er zit weinig rek op. Onder verhuizers is deze tape erg populair, maar ook in de bouw wordt deze tape veel gebruikt. Een nadeel is dat de tape een beperkte levensduur heeft. PP staat voor polypropyleen. Het is een onbreekbare tape. Er zitten veel voordelen aan vast, het is multi-inzetbaar en het is extreem lang houdbaar. Een voordeel van PP-Hotmelt verpakkingstape is dat ze zeer snel op de maximale kleefkracht zitten. Het is zeer geschikt voor machinale verwerking.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.