Ultieme schoonmaak tips voor je parketvloer!

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Als je in je huis hebt gekozen voor een parketvloer dan weet je dat hout niet goed bestand is tegen water. Toch is het eens in de zoveel tijd belangrijk dat je de vloer schoonmaakt, maar hoe? In deze blog geven we je een paar goede tips mee om je parketvloer op de juiste manier schoon te maken. Door je vloer op deze manier schoon te maken gaat de vloer langer mee.

Andere koek

Een houten vloer vereist een andere aanpak dan bijvoorbeeld pvc vloeren. Als je op een houtenvloer een glas water laat vallen dan trekt het vocht gelijk in het hout. Bij pvc vloeren heb je dit niet. Door de bovenste beschermlaag van de vloer kun je het water zo wegpoetsen met een doek. Met een houten vloer is dat even andere koek. Onze tip is om de vloer zo snel mogelijk droog te maken zodat er zo min mogelijk vocht in de vloer trekt. Je zult nu misschien wel denken, als het met één glas water al snel moet hoe zit het dan met schoonmaken?

Lauw water

Als je een parketvloer gaat dweilen dan doe je dit met weinig water. Je stopt de dweil in een emmer lauw water en wringt hem eerst goed uit. De temperatuur van het water speelt ook een belangrijke rol. Een houtenvloer zet namelijk uit als die warm wordt. Door lauw water te gebruiken tijdens het schoonmaken voorkom je dat de planken uitzetten. Ook hoef je maar weinig zeep te gebruiken. Door de reinigende eigenschap van hout is meer absoluut niet nodig.

Goed ventileren

Als je de kamer hebt gedweild doe je er goed aan om de ramen open te zetten. Door een sterke ventilatie kan het hout zo snel mogelijk drogen. Hoe korter de vloer nat is, hoe beter voor het hout. Naast dat ventileren goed is voor je pas gedweilde vloer heeft ventileren nog andere voordelen. Door goede ventilatie in huis zorg je voor minder stof en een frisse geur door je huis. Je kunt het beste iedere dag minimaal 15 minuten de ramen opzetten voor het beste effect.

Speciale vloerzeep

Allesreiniger is voor een parketvloer eigenlijk te sterk. Het kan de vloer aantasten, zeker als je te veel van dat spul hebt gebruikt. Om dit te voorkomen kun je het beste een milder middel gebruiken. Je hebt speciale vloerzepen voor ieder vloertype, dus ook voor hout. Door het juiste middel te gebruiken gaat je vloer een stuk langer mee.

 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.