Prachtig kunstwerk maken met epoxy

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Als je ervan houd om je bezig te houden met het maken van kunst zoals het ontwerpen van prachtige standbeelden, dan is het leuk om eens kennis te maken met epoxy. Met epoxy kan je namelijk veel verschillende soorten kunst maken en daarom wordt het tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt. Je kan jezelf afvragen wat epoxy is en hoe je hier kunst mee kan maken, daarom kan je hier meer informatie lezen over het maken van een prachtig kunstwerk met epoxy. 

Zorg voor veiligheidsmiddelen 

Voor het maken van resin art, oftewel epoxy kunstwerk, is het belangrijk dat je de juiste veiligheidsmiddelen in huis hebt zodat je op een veilige manier te werk kan gaan. Epoxy bevat namelijk giftige componenten die het lichaam kunnen binnendringen bij contact. Dit gaat onder andere over de ogen, mond en neus maar het is ook mogelijk dat epoxy in je lichaam terecht komt door contact met de huid. Bij het werken van epoxy kunnen er giftige dampen vrij komen daarom is het ook handig om altijd een afzuiging in huis te hebben. 

Zorg voor de juiste materialen 

Het is erg belangrijk dat je al een idee hebt van wat je wilt maken want je hebt natuurlijk ook materialen nodig. Voornamelijk zal dit hout zijn maar ook moet je vaak een mal maken als je bijvoorbeeld een standbeeld van epoxy wilt maken. Naast de juiste materialen is het ook handig dat je de juiste gereedschap in huis hebt. Dit is voornamelijk een betonmixer want daarmee kan jij de epoxy een kleur geven door kleurstoffen toe te voegen. Ook is een plamuurmes belangrijk want daarmee kan jij de epoxy netjes verspreiden en uitsmeren zonder je handen te gebruiken. 

Waar kan je epoxy aanschaffen?

Als je wilt gaan starten met het maken van kunst met epoxy, dan maak je zeker een verstandige keuze omdat je met epoxy prachtige objecten kan maken. Als je niet weet waar je epoxy moet halen dan kan het zeer vervelend zijn. Het is erg belangrijk om te weten dat epoxy altijd van de beste kwaliteit moet zijn zodat het langer meegaat. Vrees dus zeker niet om meer geld uit te geven aan giethars of epoxy gereedschap van de beste kwaliteit. Epoxy hars kan je om deze reden ook het beste aanschaffen bij een webwinkel dat zich volledig richt op het verkopen van epoxy. Het komt wel eens voor dat een bouwmarkt epoxy verkoopt, maar deze epoxy is meestal van slechte kwaliteit.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.