Is investeren in cryptovaluta verstandig?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Cryptovaluta is een term die wordt gebruikt voor alle digitale valuta’s die actief zijn op de blockchain. Cryptovaluta wordt sinds 2009 actief gebruikt en er zijn inmiddels duizenden cryptovaluta’s beschikbaar. De populairste en bekendste soorten cryptovaluta's zijn Bitcoin en Ethereum.

Er is wel aangetoond dat deze valuta's een stabiel rendement kunnen hebben, maar er zijn ook kritische berichten over cryptovaluta. Volgens sommigen aanhangers is het niet veilig om geld in cryptovaluta te stoppen, omdat het niet zeker is of ze zullen blijven bestaan. Echter biedt het juist ook weer kansen voor de toekomst omdat het nog niet zo breed geaccepteerd is. Dit laat zien dat er nog heel veel ruimte is voor groei en dus potentiële winsten. 

Het verschil tussen cryptovaluta’s en papieren valuta’s

Cryptovaluta’s zijn niet erkend als wettig betaalmiddel, waardoor het niet overal verplicht is om ze te accepteren. De mogelijkheden zijn tot dusver nog vrij beperkt. Papieren valuta’s worden gecontroleerd en beheerd door de Europese Centrale Bank. Papieren valuta’s zijn dus gereguleerd, dit geldt niet voor cryptovaluta’s. Cryptovaluta’s worden niet beheerd vanuit één instantie en zijn dus gedecentraliseerd. Daarnaast maken cryptovaluta’s gebruik van de blockchain. Een nieuwe technologie die volop in ontwikkeling is.

Rente op cryptovaluta’s

Cryptovaluta’s begint steeds populairder te worden bij investeerders. Het begint dan ook steeds meer te lijken op een beleggingsproduct met veel potentie. Tegenwoordig kun je al rente ontvangen op sommige cryptovaluta’s. Dit lijkt heel erg op de rente die je krijgt op het spaargeld. Dit maakt het erg interessant om voor de lange termijn te investeren. Je kunt op deze manier je positie vergroten door cryptovaluta’s vast te houden. Dit maakt het aantrekkelijk voor de investeerder die op de lange termijn gelooft in de potentie van crypto. Echter blijft het beleggen in cryptovaluta risicovol omdat er nog weinig regulatie is en investeerders nog vaak aan hun lot worden overgelaten. Daarom is het beleggen bij een broker erg fijn.

Starten met beleggen

Wanneer je de behoefte hebt om te starten met beleggen, heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een broker. Een tussenpartij die de mogelijk biedt om te beleggen in bijvoorbeeld cryptovaluta of aandelen. BUX is een ervaren broker en heeft een Nederlands gereguleerd platform. Capital.com biedt een uitgebreide klantenservice aan en is relatief goedkoop. Je kunt bij allebei eenvoudig een rekening openen en ze beschikken over een uitgebreid aanbod aan handelsmogelijkheden. Een Capital.com review en bux beleggen review geven je nog veel meer redenen om voor deze brokers te kiezen.
 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.