Hoe blijf je gezond?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

 

Gezondheid is een veelbesproken onderwerp en dat is ook niet gek. Waarom niet? Omdat je zonder je gezondheid nergens bent. Je kunt nog zoveel leuke vrienden hebben, zwemmen in het geld, leuke dingen op de planning hebben staan, maar zonder je gezondheid is het allemaal niets waard. Je wil er daarom voor zorgen dat je in goede gezondheid verkeert en dit ook blijft. Dat is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet gebeurd in een vingerknip, nee; je zult je handen uit de mouwen moeten steken. We willen je dit alvast vertellen voordat je deze blog leest; het is niet de bedoeling dat je teleurgesteld raakt en dat je denkt dat je er maar mee wegkomt door een beetje op de bank te zitten en 4 gembershots te nemen. 

Sporten

Allereerst is het belangrijk dat je van die bank af komt en dat je gaat sporten. Je hoeft echt niet elke dag drie uur in de sportschool te staan en te trainen als Arnold Schwarzenegger, maar je moet er wel voor zorgen dat je in beweging blijft. Het is daarvoor belangrijk dat je iets vindt dat je leuk vindt. Dan houd je het makkelijker vol en dat is het belangrijkste; consequentie. Kijk daarom bijvoorbeeld eens naar padel Amstelveen. Woon je daar niet in de buurt? Ga dan naar padel Hoorn. Je begrijpt de strekking van ons verhaal in ieder geval; er is altijd wel iets in de buurt van waar je woont en hier kun je goed gebruik van maken. Naast het sporten is het belangrijk dat je kort en frequent even beweegt. Denk dan bijvoorbeeld aan een blokje om wandelen tijdens je lunchpauze of even bellen met die ene collega om iets te overleggen tijdens het wandelen. 

Voeding

Het mag natuurlijk niet ontbreken; voeding. Voeding is een groot deel van onze gezondheid en het levert voor de meeste mensen ook de meeste problemen op. Veel voeding in de huidige wereld heeft voor ziekten gezorgd die men vroeger nog niet kende. Het is daarom van belang dat je gevarieerd eet, dat je niet meer eet dan je nodig hebt en dat je zo natuurlijk mogelijk eet. Geen bewerkt spul, geen dingen uit de supermarkt meer; lekker van de boer. Op deze manier krijg je in de meeste gevallen de beste voeding binnen en dat is van cruciaal belang voor een goede gezondheid. Kijk naar wat voor jou werkt, af en toe een snackje is niets mis mee! 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.