Hier moet je op letten bij een hondenbeet

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Op een vrije dag ben je lekker aan het wandelen als je plots een andere wandelaar met een hond tegenkomt. Je bent je nog van geen kwaad bewust tot opeens de hond je schijnbaar uit het niets naar je bijt. Iedereen die al eens een hondenbeet had, weet hoe pijnlijk het is en hoe traag de genezing verloopt. Met een advocaat van letselschade Enschede aan je zijde ben je er zeker van dat jij in deze krijgt waar je recht op hebt en dat je de kosten van je verzorging niet zelf moet betalen.

Goed voor jezelf zorgen

Of een hondenbeet nu ernstige verwondingen veroorzaakt heeft of niet, het is altijd belangrijk om een arts te raadplegen. De bijtwond moet namelijk schoongemaakt worden en je moet de nodige inentingen krijgen voor het geval de hond drager zou zijn van een of ander virus. 

Aandacht hebben voor het verzamelen van nuttige informatie

Als je door een hond gebeten wordt, bestaat het risico dat je in alle paniek vergeet om de eigenaar ervan te vragen naar zijn contactgegevens. Hoe moeilijk ook, probeer hieraan ten denken voor jullie wegen scheiden. Niet alleen moet je de identiteit van de eigenaar kennen om te weten op wie je de schade moet verhalen, het is ook belangrijk om na te vragen of de eigenaar voor dergelijke incidenten verzekerd is. In sommige gevallen zal de eigenaar weigeren om je zijn gegevens na te laten, aarzel dan vooral niet om de politie te bellen en de identificatie aan hen over te laten. Hetzelfde geldt voor de gegevens van andere mensen die het incident zagen gebeuren. In geval van discussie zal hun verklaring van groot belang zijn. Een laatste, en zeer belangrijk, aandachtspunt is het maken van voldoende foto's van je verwondingen net nadat de hond je beet. Wacht je hier enkele dagen mee, dan zijn de wonden al gedeeltelijk genezen en kan zichtbare schade op die foto's meevallen terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. 

Beroep doen op een letselschade advocaat

Bij een hondenbeet is het de regel dat de eigenaar van de hond verantwoordelijk is voor de schade die zijn hond aan iemand anders toebracht. Het is dan ook die eigenaar die ertoe gehouden zal zijn om een letselschadevergoeding aan jou uit te betalen of het zal zijn verzekering zijn die een terugbetaling van de gemaakte kosten moet voorzien. Om er zeker van te zijn dat je alle nodige documenten en gegevens in handen hebt om iedere twijfel uit te sluiten, kun je een beroep doen op een advocaat die letselschade als specialisatie heeft.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.