Het nachtleven in Parijs ontdekken

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Ben je van plan binnenkort op stedentrip te gaan naar Parijs? De stad van de liefde, mode en cultuur. Naast de Eiffel toren bezoeken, kun je uren wandelen door het Kasteel van Versailles en met een boottour over de Seine beleef je de stad vanaf het water. Parijs heeft dan ook van alles te bieden. Op zoek naar activiteiten in de avond? Geniet dan van het bruisende nachtleven in Parijs. Naast wijnbars, valt er nog veel meer te beleven. Nieuwsgierig geworden en wil je graag wat inspiratie voor je volgende trip? Lees dan snel verder. 

Quartier Latin

Begin de avond met een heerlijk gangendiner in de wijk Quartier Latin. De wijk bevindt zich aan de linkeroever van de Seine. Quartier Latin staat bekend om de vele studenten die hier wonen en samenkomen om te dineren. Al vanaf de 14e eeuw komen zowel internationale als nationale studenten naar deze wijk. Het voordeel is dat je er goedkope restaurants vindt. Proef verrukkelijke Franse gerechten en laat je verrassen door de scherpe prijzen. Een echte aanrader om je avondje uit in Parijs mee te beginnen. 

Wijnbars 

Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn wijnen. Deze alcoholische drank is onderdeel van de cultuur en wordt dan ook dagelijks genuttigd. Het is daarom niet vreemd dat er veel wijnbars te ontdekken zijn in Parijs. Of zoals ze in Frankrijk zouden zeggen: ‘bars à vin’. Een echte aanrader is Le Garde-Robe. Dit is een wijncafé gelegen in de nabijheid van het Louvre. Het heeft een knusse en studentikoze uitstraling. Gezelligheid staat hier voorop. Ben je op zoek naar iets gastronomisch? Ga dan naar de bistro Frenchie Bar à Vins. Deze bar is uitgeroepen tot een van de beste en creatiefste restaurants van Parijs. Bezoek je het Frenchie, dan kun je een uitstekende bediening en leuke sfeer verwachten. 

Uitgaan

Lekker gegeten in Quartier Latin? En heb je verschillende wijnen kunnen proeven in een van de vele wijnbars? In dat geval is het de hoogste tijd op uit te gaan. In Parijs zijn hier uiteraard veel mogelijkheden voor. Ga bijvoorbeeld naar Le Batofar. Dit is een boot die rondvaart op de Seine. Op de boot is er ’s avonds één groot feest gaande. Een bijzondere manier om uit te gaan! Daarnaast is Rex Club een unieke tip. Hier vind je een megasoundsysteem en een grote dansvloer. Vooral voor mensen die van elektromuziek houden is Rex Club een aanrader. Is je gehoor gevoelig? Neem dan oordoppen mee ter beschermen. Ben je daar niet zo van, dan is een gehoorapparaat kopen in de toekomst uiteraard ook een optie. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.