Guided implanteren zorgt voor meer zekerheid

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Als tandarts of -chirurg weet je dat je maar een klein werkvlak hebt. De ruimte in de mond, tussen de kiezen of de tanden , is maar klein en zal toch volledig benut moeten worden. Is er sprake van tandverlies, dan zal daar een implantaat voor in de plaats moeten komen. Maar hoe bepaal je nu welke plek het best geschikt is én hoe zorg je ervoor dat je patiënt er zo min mogelijk hinder van ondervindt? Door te kiezen voor guided implanteren. Guided implanteren betekent meer zekerheid en minder invasieve acties. Guided implanteren werkt met een boorsjabloon. Dit boorsjabloom kun je zelf maken, als je een 3d-printer hebt, maar je kunt het ook bestellen. Je weet dan precies waar geboord moet worden.

Goed rekenen is belangrijk bij guided implanteren

Je moet bij guided implanteren goed berekenen welk deel van de kaak sterk genoeg is voor een boring. En natuurlijk of het kraakbeenverlies geen problemen gaat opleveren. Tegenwoordig kun je gaten in het gebit keurig opvullen. Guided implanteren wordt steeds meer toegepast. En dat is niet meer dan logisch. Een implantaat zorgt voor veel minder hinder in het dagelijks leven. Een implantaat voelt als onderdeel van het gebit. Dit in tegenstelling tot een losse brug. Je patiënt zal geen last hebben van slechte adem door etensresten die blijven hangen.

Maar er is meer nodig voor deze manier van werken

Voor guided implanteren is meer nodig dan alleen een 3d-boorsjabloon. Voor guided implantaatchirurgie heb je ook speciale tools nodig. Het kon in het verleden nog wel eens lastig zijn om deze tools te bestellen. Nog niet iedere leverancier is/was op de hoogte van de voordelen van guided implanteren. Gelukkig hoef je nu niet meer stad en land af te zoeken. Je bestelt alle tools gewoon online. Dat is wel zo gemakkelijk én snel. Je kunt kiezen uit verschillende sets, maar ook losse boortjes en andere tools bestel je gewoon online.

Je patiënten zullen met een glimlach de deur uit lopen!

Je wilt natuurlijk altijd dat je patiënten blij zijn met jouw werk. De ene patiënt wordt heel gelukkig van geen cariës, terwijl je voor de andere patiënt echt wat meer je best moet doen. Door te kiezen voor de nieuwste technieken en materialen, zorg je ervoor dat iedere patiënt goed geholpen kan worden. Natuurlijk zal de patiënt in eerste instantie iets van hinder ondervinden, maar dat is al snel vergeten wanneer het resultaat gezien wordt. En daar doe jij het allemaal voor!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.