Groener ondernemen doe je met deze tips

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer ondernemers én hun klanten belangrijk vinden. Een steentje bijdragen aan een betere wereld terwijl je onderneemt, is voor velen de ultieme combinatie. Tel daarbij op dat veel mensen in Nederland liever gaan voor een bedrijf dat iets doet aan groen ondernemen dan voor een bedrijf dat dit niet doet en je hebt genoeg redenen om je bedrijfsvoering te veranderen. Waar de één het hele bedrijf omtovert tot een groene omgeving zet de ander kleine stapjes om duurzamer te werken. Ben je ondernemer en wil je ook iets doen aan duurzaamheid binnen je bedrijf? Met de tips in dit artikel heb je in ieder geval al een goed begin.

Stap over op groene zakelijke energie voor je bedrijf

Een van de meest eenvoudige stappen die je kunt nemen, is de overstap op groene zakelijke energie. De kans is groot dat je nog over een grijs energiecontract beschikt wanneer je eerder nog geen actie hebt ondernomen. Wil je echter wat betekenen voor een betere wereld dan is het aan te raden om een groen energiecontract af te sluiten. Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is, zoals je misschien wel weet, een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor verandert het klimaat. Door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken voor groene stroom vind je altijd een passend energiecontract voor jouw bedrijf. Het enige wat je moet weten zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Zo'n tool voor energie vergelijken doet de rest waarna jij meerdere deals te zien krijgt voor jouw situatie. Daaruit kies jij de beste match.

Investeer in duurzame toepassingen zoals zonnepanelen

Wat je ook kunt doen om gebruik te maken van groene energie is je eigen groene stroom opwekken. Dat doe je met behulp van zonnepanelen en een omvormer. Het is afhankelijk van hoeveel energie verbruikt hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Hierbij geldt: des te meer energie je verbruikt, des te hoger de prijs wordt omdat het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hoger ligt. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energieprijzen omhoog zoals nu het geval is? Dan merk je daar niet zoveel van in vergelijking met als je geen zonnepanelen had gehad. Daarbij is het een hele interessante investering omdat je de kosten voor zonnepanelen gemiddeld binnen acht tot tien jaar terug hebt verdiend. Zonnepanelen gaan 20 tot 25 jaar mee, wat betekent dat je heel wat jaren gebruik maakt van gratis groene stroom. Dit kan voor zowel mkb energie als energie zakelijk zzp.

Kies voor refurbished apparatuur en tweedehands meubilair

Natuurlijk heeft duurzaam werken niet alleen te maken met de keuze voor groene energie. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt veranderen om zo iets groener te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanschaffen van refurbished apparatuur wanneer je nieuwe apparaten nodig hebt? Refurbished apparaten zijn elektronische producten zoals laptops en smartphones die al eens zijn gebruikt, maar volledig zijn nagekeken en waar nodig gerepareerd. Vervolgens kunnen ze zo weer een paar jaar mee. Daarmee zorg je ervoor dat er minder vraag is naar nieuwe producten waardoor de wereldwijde afvalberg een beetje slinkt. Ook kun je kiezen voor tweedehands kantoormeubilair zoals bureaus, kasten en stoelen. Er zijn inmiddels heel wat (web) winkels die complete tweedehands kantoorinterieurs verkopen voor goede prijzen. Ook daarmee draag je bij aan een betere wereld omdat je kiest voor spullen hergebruiken in plaats van nieuw te kopen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.