Een goede kinderfiets is belangrijk voor het fietsplezier

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Wanneer jij graag fietstochten maakt en graag wilt dat je kind met je meegaat, dan is het wel van belang om te kiezen voor een goede kinderfiets. Het lijkt niet zo belangrijk of het hier een goede fiets betreft, als 'ie er maar leuk uitziet, maar niets is minder waar. Wanneer je kind altijd met tegenzin op de fiets stapt omdat deze, bijvoorbeeld, te zwaar trapt of een afwijking naar één kant heeft, dan wordt het nooit leuk om samen een rondje te gaan fietsen. Laat staan dat er complete fietstochten zullen zijn waarbij er met plezier wordt gefietst. Nee, een goede kinderfiets is echt heel belangrijk voor het fietsplezier van nu en voor de toekomst.

Een kinderfiets moet tegen een stootje kunnen

Want fietst je kind eenmaal alleen, dan kun je er op rekenen dat stoepje op, stoepje af, een populair tijdverdrijf wordt. Net als stunten van de trap bij het park of crossen over de skatebaan. Je wilt niet iedere paar weken een nieuwe kinderfiets moeten kopen, dus is het belangrijk dat je direct een kinderfiets koopt die wel tegen een stootje kan. Je kunt natuurlijk tegen je kind zeggen dat er niet gestunt mag worden met de fiets, maar ik moet het eerste kind nog ontmoeten dat daar altijd naar zal luisteren.

Steeds een maatje groter

Een logische stap is beginnen met een loopfietsje. Zo'n loopfietsje zorgt ervoor dat je kind zelf kan lopen en jou kan bijhouden op wandelingen. Ook zorg je ervoor dat zo de balans al wordt geoefend. Op een gegeven moment stap je dan over naar een kinderfiets met zijwieltjes en trappers. Zorg er dan, vooraf, wel voor dat je in topconditie bent. Heeft je kind de smaak eenmaal te pakken, dan is hij of zij niet meer te houden en zul jij moeten rennen! Op een gegeven moment kunnen de zijwieltjes de schuur in en kan je kind helemaal zelf fietsen.

Maak er een uitdaging van

Lekker fietsen met het hele gezin is leuk en gezond. Maar het kan zomaar zijn dat je kind uitgedaagd moet worden om eens even door te trappen. Maak er daarom zo af en toe een wedstrijdje van (wie is het eerst bij de volgende lantaarnpaal, dat werk). Ook kan je je kind eigen fietstassen geven zodat hij of zij papa en mama kan helpen met de boodschappen. Wil je dat je kind een helm draagt tijdens het fietsen? Draag er dan zelf ook een. Dat is wel zo veilig!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.