Een gezondere huid

  • Hilbrand
  • Geen reacties

We gebruiken ze allemaal. Sommige in meerdere mate dan andere, huidproducten. We willen allemaal graag een stralende huid hebben die zo zacht aan voelt als die van een pasgeborene. Het mooie aan het leven is dat wij allemaal anders zijn van elkaar. Ondanks de grote verschillen hebben we wel overeenkomsten en zijn we eigenlijk allemaal op te delen in een breed scala aan hokjes. Ondanks dat sommige mensen zich liever niet in een hokje laten plaatsen maakt dit het wel gemakkelijker om te bepalen wat nou echt bij iemand past. Zo geldt dit ook voor producten die met de huid te maken hebben.

Huidtypes

Er zijn een paar types waar rekening gehouden mee dient te worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u onder het type droge huid valt, u heeft dan meer last van droge plekken en vooral bij temperatuur schommelingen komt dit al snel tevoorschijn. Dit kan zich ook resulteren in een schilferende huid. Ook binnen deze categorie zijn gradaties waarbij sommigen last hebben van een zeer droge huid en andere juist meer richting de normale huid aan liggen. Helemaal aan de andere kant van het spectrum vinden we de vette huid. Dit is vaak het gevolg van een verhoogde talgproductie en kan dan vaak ook voorkomen met een onzuivere huid. Dit uit zich dan vaak in puistjes, een glimmend gezicht of mee-eters. Ook zijn er mensen die last hebben van een combinatie van de twee, deze wordt dan geheel origineel de gecombineerde huid genoemd. In de producten lijn van Drs Leenarts heeft een product voor ieder huidtype mogelijk.

Huidproducten

Zodra u heeft bepaald onder welk type huid u valt wordt het gemakkelijker om te bepalen welke specifieke producten u nodig heeft. Als het voor de alledaagse verzorging is voldoet het vaak om een zeep te gebruiken die geschikt is voor uw huidtype, een juiste shampoo en eventueel een dagcrème die ervoor zorgt dat de huid in een juiste balans blijft. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen een dagcrèmes op het gezicht aan te brengen maar er zijn genoeg producten die ook dagelijks over het gehele lichaam aangebracht kunnen worden. Het kan zijn dat u wat specialere producten nodig heeft bijvoorbeeld als u of uw baby berg heeft geconstateerd. Dit zijn geel bruine korstjes op de hoofdhuid welke vrijwel ongevaarlijk zijn. Ook hier is een crème voor ontwikkeld welke een verzorgende werking heeft en ervoor zorgt dat dit zo weer verleden tijd is. Voor bijna iedere kwaal is er wel iets ontwikkeld zo ook bij eczeem. Hierbij is een goede huidverzorging ook extra belangrijk. Zorg er dus voor dat u altijd goed advies in wint over welke producten u bij welke kwalen gebruikt.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.