Een energielabel bedrijfspand is al in 5 dagen klaar

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Wil je je bedrijfspand verhuren of verkopen? Dan heb je een energielabel bedrijfspand nodig. Zo'n energielabel bedrijfspand is er zodat huurders of kopers precies weten waar ze aan toe zijn op het gebied van duurzaamheid. Ieder bedrijfspand dat groter is dan 50 vierkante meter dient een energielabel bedrijfspand te hebben voor de overdracht naar de koper of voor het tekenen van het huurcontract. Maar hoe kom je nu aan zo'n energielabel zakelijk? Dat is helemaal niet moeilijk en het kost je ook nog eens niet zoveel tijd. Jij vraagt een energielabel bedrijfspand online aan. Er komt dan een gecertificeerde adviseur bij je langs om de inspectie te doen.

Een energielabel bedrijfspand is al snel geregeld

Is de gecertificeerde adviseur bij je langsgeweest? Is de inspectie voltooid? Dan kun je al binnen 5 dagen het energielabel bedrijfspand verwachten. Dit label is dus verplicht voor de overdracht of voor het tekenen van het huurcontract. Je hebt het dus vaak al snel nodig. En dan is het wel zo fijn als je er niet te lang op hoeft te wachten en je snel kunt doorgaan met de verkoop of de verhuur van je pand. Je kunt ook hulp verwachten met de rest van de aanvraag. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het indienen en invullen van het papierwerk dat hierbij komt kijken.

Hoe maak je je pand energiezuiniger?

Hoe beter het energielabel, hoe hoger de verkoopprijs of de huurprijs kan worden. En dat is alleen maar gunstig. Het kan zijn dat je eerst nog wat moet investeren om een beter energielabel bedrijfspand te kunnen krijgen. Isoleer het dak of de muren en zorg dat er een nieuwe, energiezuinige, cv ketel wordt geplaatst. Ook het plaatsen van nieuwe ruiten kan een groot verschil maken. Is het één grote ruimte? Dan kan het juist handiger zijn om deze op te delen in wat meer kleine ruimtes.

Energiezuinig is beter voor je portemonnee

Je zult direct merken dat je minder kosten hebt aan de energierekening wanneer je ervoor zorgt dat je pand energiezuiniger wordt. Oké, soms moet je daarvoor wat investeren, maar dat verdient zich al snel terug. Dat is natuurlijk handig als je het pand zelf gaat gebruiken, maar ook zeker wanneer je het pand gaat verhuren of verkopen. Mensen kopen of huren nu eenmaal liever een pand dat ze minder geld kost. Door een energielabel bedrijfspand te kunnen overleggen zorg je ervoor dat alle bewijzen er zijn. Dat is niet alleen verplicht in Nederland, het maakt ook gewoon een groot verschil.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.