Dit zijn de fijne voordelen van groene zakelijke energie

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Steeds meer mensen zien de voordelen van groene stroom in. Een groot deel van de ondernemers in Nederland heeft de overstap van grijze naar groene zakelijke energie al gemaakt. Met behulp van energie vergelijken zakelijk scoren zij iedere keer weer een groen energiecontract dat bij hun bedrijf past. Dat is niet het enige voordeel van groene stroom. Ben je ook nieuwsgierig naar waarom groene energie fijn is voor de wereld én voor je bedrijf? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene zakelijke energie.

Groene stroom is schoner en beter voor het milieu

Het grootste voordeel van groene energie is het feit dat deze vorm van energie veel beter is voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij, een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat de aarde langzaam maar zeker opwarmt. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij, waardoor de keuze voor groene stroom een betere keuze is. Dat is niet het enige onderdeel waardoor groene stroom schoner en beter is voor het milieu. Er moet ook worden gekeken naar de energiebronnen waaruit beide soorten energie worden gehaald. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die niet onuitputtelijk zijn wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene energie wordt daarentegen geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Deze bronnen zullen voor altijd bestaan zolang de aarde bestaat.

Voordelige energie scoren doe je op deze manier

Een ander groot voordeel van groene stroom voor je bedrijf is dat je hierbij ook gewoon een voordelig energiecontract kunt scoren. Veel ondernemers hebben de overstap nog niet gemaakt omdat ze bang zijn dat groene energie ontzettend duur is. Dat is gelukking allang niet meer het geval. Er zijn vandaag de dag veel meer aanbieders van groene stroom waardoor je meer aanbod en dus lagere prijzen hebt. Daarnaast kun je net als bij grijze energie beginnen met zakelijk of mkb energie vergelijken om zo een goede deal te pakken. Door energiedeals met elkaar te vergelijken weet je altijd zeker waar je het meest voordelig uit bent. Hierbij krijg je namelijk het meest complete aanbod te zien wat betekent dat je niet meer verder hoeft te zoeken. Dat scheelt je ontzettend veel tijd en uiteindelijk ook heel veel geld! Kortom: groene zakelijke energie hoeft echt niet meer zo duur te zijn als je altijd dacht. Je moet alleen goed zoeken en het juiste contract afnemen.

Je kunt je eigen groene zonne-energie opwekken

Waar je tot slot heel erg blij mee kunt zijn wat betreft groene stroom is dat dit de enige vorm van energie is die je zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Het is mogelijk om bruikbare energie uit de zon op te wekken wanneer je over zonnepanelen en een omvormer beschikt. Het aanschaffen van dergelijke toepassingen is niet goedkoop, maar biedt wel veel interessante mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld al weet dat je die investering er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit hebt en vervolgens nog tien tot vijftien jaar gebruik kunt maken van gratis energie dan is het een hele interessante en vooral voordelige keuze. Daarnaast ben je met zonnepanelen niet meer afhankelijk van wat er op de energiemarkt zoal gebeurt. Gaan de energietarieven daar omhoog? Prima, met je eigen zonnepanelen merk je daar niet zoveel van. Daarbij maak je gebruik van een duurzame vorm van energie én bespaar je uiteindelijk geld op je energierekening. Een topcombinatie voor menig ondernemer met groene wensen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.