De verschillende vormen van leasen in Nederland

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Veel mensen in Nederland kunnen geen tienduizenden euro’s betalen voor een auto en kiezen er daarom voor om een auto te leasen. Het leasen van een auto kan je namelijk veel voordelen bieden, maar ook heeft het enkele nadelen. Als je ook een auto wilt gaan leasen, dan is het verstandig om het verschil tussen de verschillende vormen van leasen te kennen. Het zou namelijk erg zonde zijn als je niet de juiste vorm van auto leasen hebt aangevraagd, want dit kun je vaak niet ongedaan maken omdat je vast zit aan een contract en daarmee ook aan betalingsverplichtingen. 

 

Financial lease

Als je een ondernemer bent, maar niet het budget hebt om een auto aan te schaffen, dan heb je als ondernemer de keuze om gebruik te maken van financial lease. Financial lease is een vorm van een auto kopen op afbetaling en is alleen mogelijk voor ondernemers. Het kiezen voor financial lease kan erg verstandig zijn omdat het belastingvoordelen kan opleveren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de BTW van een auto die je kan terugvorderen. Ben je geen ondernemer en wil je dus niet zakelijk leasen? Dan zijn er zeker nog voldoende andere mogelijkheden. 

 

Operational lease

Als particulier wil je je natuurlijk niet bezighouden met het onderhouden van de auto, want dat kost erg veel geld en tijd. Het liefst betaal je ook niet de verzekering en de wegenbelasting van het voertuig. Veel particulieren kiezen daarom voor operational lease. Het onderhouden van het voertuig, maar ook de verzekering en de wegenbelasting worden allemaal geregeld door de leasemaatschappij. Dat is ook precies de reden dat je de auto nooit zult bezitten als je kiest voor operational lease. 

 

Leasen kan financieel gevaarlijk zijn

Wanneer je een auto gaat leasen, dan is het belangrijk om de gevaren en risico’s van het leasen van een auto te kennen. Het leasen van een auto kan namelijk financieel gevaarlijk zijn. Dat heeft ermee te maken dat je een contract voor enkele jaren moet afsluiten. Dit contract kan soms wel voor maximaal zes jaar gelden. Omdat je een contract afgesloten hebt, ben je ook verplicht om maandelijks een betaling te doen aan de leasemaatschappij. Je kunt je wel voorstellen, dat als het financieel minder goed gaat, dat je snel in de financiële problemen kunt komen. Veel mensen kiezen er daarom voor om in gesprek te gaan met een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan namelijk vrij makkelijk bepalen of het voor iemand verstandig is om een auto te leasen. 

 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.