De vaccinatie Hepatitis B is belangrijk

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Hepatitis B is een gemene ziekte. Het is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt overgedragen via bloed en door seksueel contact. Je kunt er dus zelf al (deels) voor zorgen dat je deze ziekte niet oploopt, bijvoorbeeld door geen (onveilige) seks te hebben in het buitenland, maar ook door niet in het ziekenhuis te belanden in landen waar Hepatitis B nog veel voorkomt. Dat eerste moet wel te doen zijn, maar dat tweede, het in het ziekenhuis belanden in het buitenland, heb je niet altijd in de hand. Om te voorkomen dat je Hepatitis B oploopt zul je je ertegen moeten laten inenten. Een vaccinatie Hepatitis B kun je in Nederland al halen.

Neem de tijd voor de vaccinatie Hepatitis B

De vaccinatie Hepatitis B is niet zomaar een vaccinatie. Je hebt hier 3 prikken voor nodig. Begin ruim 7 maanden voor je reis begint met de eerste prik. Daarna moet je nog twee prikken hebben voor de vaccinatie Hepatitis B is afgerond. Je kunt deze vaccinatie Hepatitis B gewoon halen in Nederland. Je moet hier wel even een afspraak voor maken bij een vaccinatielocatie. Deze zijn gevestigd in heel Nederland. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt.

Voorkom buiktyfus

Heb je het Hepatitis B-vraagstuk getackeld? Dan ben je er nog niet. Je zult alle vaccinaties up to date moeten hebben voor je gaat reizen. In veel landen, vooral landen waar de hygiëne in het geding is, is buiktyfus nog echt een probleem. Er sterven daar nog steeds veel (jonge) kinderen aan buiktyfus. Jij zult er, als gezonde volwassene, misschien niet aan sterven, maar je kunt er wel heel erg ziek van worden. Een vaccinatie buiktyfus is dus echt geen overbodige luxe. Informeer of je deze vaccinatie tegelijk kunt krijgen met andere vaccinaties. Je zult flink van te voren moeten beginnen met alle vaccinaties om veilig op reis te kunnen.

Niet iedereen mag iedere vaccinatie ontvangen

Ben je zwanger of wil je dat de komende paar maanden worden? Geef je borstvoeding? Gebruik je medicatie die ervoor zorgt dat je weerstand vermindert? Heb je een medische aandoening die jouw immuunsysteem aantast? In al deze gevallen is het verstandig om, voor je een vaccinatie gaat halen, contact op te nemen met je arts. Een vaccinatie is, over het algemeen, ongevaarlijk en leidt hoogstens tot een wat zere arm. Is er echter sprake van onderliggende aandoeningen? Dan kan de vaccinatie alsnog gevaarlijk zijn.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.