De badkamer verbouwen?

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Bent u van plan de badkamer te verbouwen? Dit kan je door een aannemer laten doen, maar dit kan u natuurlijk ook zelf doen. Hiermee bespaart u een hoop geld en houdt u meer geld over voor extra luxe materialen in uw badkamer. Wanneer u zelf niet zo handig bent is het toch aan te raden om voor een aannemer te kiezen. Zij kunnen uw badkamer dan snel verbouwen, zodat u niet lang zonder badkamer hoeft te doen. Het maakt niet uit of u het zelf doet of laat doen, in beide gevallen is voorbereiding en een goede planning van groot belang om de verbouwing soepel te laten verlopen. 

Badkamer elementen en materialen kiezen          

Het is ook belangrijk om uw wensen te bepalen, welke onderdelen wilt u absoluut in de badkamer hebben? Wilt u bijvoorbeeld wel of geen bad, een inloopdouche of een douchecabine. Vloerwarming of niet, een wc in de badkamer of niet. Een wastafel of een dubbele wastafel? Dit zijn allemaal belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden om zo uw gewenste badkamer te verwezenlijken. Vroeger zagen we veel badkamers waarbij er in het bad gedoucht wordt. Tegenwoordig zien we deze twee elementen veel vaker los. Hierdoor is de inloopdouche ook erg populair geworden. Een douchewand inloopdouche scheidt zo de douche van de badkamer om ervoor te zorgen dat het water niet overal heen kan spetteren. Verder moeten er keuzes worden gemaakt in de materialen die gebruikt gaan worden. Hoe de badkamertegels, vloertegels en meubels eruit komen te zien. 

Badkamer indeling

Voordat u de aannemer inschakelt of zelf aan de slag gaat is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Vooral de indeling van de badkamer is het belangrijkst, u moet precies weten waar alles komt in de nieuwe badkamer. Wanneer u een wc in de badkamer wilt hebben, moet u beginnen bij de indeling hiermee beginnen. Een wc heeft namelijk een grote afvoer en is daardoor niet overal te plaatsen. Daarom kan het soms handig zijn om te beginnen met een wc kopen. Dan weet je de afmetingen en kan de rest van de badkamer daaromheen worden gevormd. Vervolgens kan u bepalen waar de douche, het badkamermeubel en wellicht het bad komen te staan. Houd hierbij rekening met de deuren en ramen. Ook wanneer deze open staan. Verder is he ook belangrijk om genoeg ruimte tussen de verschillende badkamerelementen te houden. Op internet zijn de standaardafmetingen tussen verschillende elementen eenvoudig te vinden. Zo moet het toilet 50 centimeter ruimte aan de voorkant en 20 centimeter aan weerskanten ruimte hebben. Na het maken van de indeling en de keuzes in badkamer elementen en materialen kan de verbouwing beginnen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.