Beste omgaan met je eten in de horeca

  • Hilbrand
  • Geen reacties

In de horeca heb je het er maar zwaar mee. Je moet ontzettend veel doen en de eisen van de gasten worden steeds hoger. Niets is meer goed genoeg en alles moet beter, groter, mooier en dat tegen een scherpe prijs. Dit is natuurlijk onhaalbaar, maar helaas wel de bittere realiteit. We willen dat jij als horeca eigenaar blijft staan, ook al zijn dit de feiten. We willen dat je blijft doen wat je leuk vindt en dat je hier plezier in hebt. Ook is het fijn als je een beetje floreert in je business. We gaan dit samen voor je doen. Hoe we dit gaan doen? Door terug te gaan naar de basics; omgaan met je eten en ingrediënten. We vertellen je hier van alles over in deze blog en doen dat met een glimlach, speciaal voor jou!

Vriezer

Veel eten kun je langer bewaren dan er op de verpakking staat, maar dan zul je het wel moeten invriezen. Het is handig als je hier natuurlijk goede vrieskisten voor hebt die bestemd zijn voor de horeca. Goede kwaliteit, lekker groot, zuinig in verbruik, makkelijk te hanteren en bovenal scherp geprijsd. Dit is allemaal nodig, en dat zul je online kunnen vinden. Je eten/ingrediënten gaan zo langer mee en jij kunt het gemakkelijk bewaren. Dit kun je natuurlijk alleen met dingen doen die hiervoor bestemd zijn of met ingrediënten die je pas over langere tijd nodig hebt.

Koelkast

Alles wat je niet in de vriezer bewaard, bewaar je in de koelkast. Ook hier is het handig om een speciale horeca koelkast aan te schaffen. Eentje die goed zijn werk doet, handig ingedeeld kan worden, wederom weinig energie verbruikt, wellicht een beetje stijlvol is en ga zo maar door. Eten dat je snel nodig hebt, eten dat je beter niet kunt bevriezen etcetera; het gaat allemaal in de koelkast. 

Slim inkopen

De inkoop is ook een grote, bepalende factor voor omgaan met je eten en ingrediënten. Als je slim inkoopt, dan zul je nooit te veel of te weinig hebben. Oké, dat is niet helemaal waar want je moet altijd rekenen op het onverwachte. Maar wat wel het geval is, is dat je hierdoor veel minder zult hoeven weggooien. Kijk naar het verleden om een goede inschatting te kunnen maken voor de toekomst. 

 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.