Alles wat je moet weten over kentekenplaten bestellen

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Het bestellen van kentekenplaten kan soms een ingewikkeld proces lijken, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Of het nu gaat om het vervangen van een verouderde kentekenplaat of om het bestellen van een nieuwe set platen voor een gloednieuwe auto, het is belangrijk om te weten waar je aan begint. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over kentekenplaten bestellen, inclusief de verschillende soorten platen, de regelgeving en de stappen die je moet volgen.

Soorten kentekenplaten

Er zijn verschillende soorten kentekenplaten beschikbaar, afhankelijk van het type voertuig en de registratie. Voor personenauto's en bedrijfsauto's worden in Nederland standaard gele kentekenplaten gebruikt. Voor bromfietsen, snorfietsen en invalidenvoertuigen zijn er aparte kentekenplaten. Daarnaast zijn er speciale platen beschikbaar voor oldtimers, importauto's en voertuigen die op gas rijden. Voor aanhangwagens en caravans worden meestal witte kentekenplaten gebruikt.

Regels en voorschriften

Bij het bestellen van kentekenplaten is het belangrijk om rekening te houden met de regels en voorschriften die gelden in Nederland. Zo moeten de platen voldoen aan bepaalde afmetingen en moeten ze voorzien zijn van een bepaalde lettertype en kleur. Daarnaast moet het kentekenbewijs van het voertuig overlegd worden bij het bestellen van de platen. Ook moet je je legitimeren bij het ophalen van de platen.

Het bestellen van kentekenplaten

Het bestellen van kentekenplaten kan op verschillende manieren. Zo kun je terecht bij een erkend bedrijf dat kentekenplaten mag maken. Deze bedrijven zijn te vinden via de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Bij het bestellen van de platen moet je het kentekenbewijs van het voertuig kunnen overleggen en je legitimeren. Daarnaast kun je soms online kentekenplaten bestellen, waarbij je de benodigde informatie en documenten digitaal kunt aanleveren.

Waar kentekenplaten bestellen?

Er zijn verschillende bedrijven en websites waar je kentekenplaten kunt bestellen. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een erkend bedrijf dat kentekenplaten mag maken. Deze bedrijven hebben toestemming van de RDW en moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Je kunt deze bedrijven vinden via de website van de RDW.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.