Alles wat je moet weten over het verzorgen van een ficus

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Er zijn een hoop verschillende planten die op allemaal verschillende plekken op de wereld groeien. Sommige planten zijn alleen maar terug te vinden in bepaalde regio’s en dat is niet voor niks. Planten zijn erg afhankelijk van de omgeving waar ze in groeien. Zo is de hoeveelheid water die ze krijgen van een groot belang en is ook het licht per dag erg belangrijk. Waar een cactus voldoende heeft aan bijna geen water heeft een ficus juist een stuk meer water nodig. Een cactus heeft echter wel veel zon nodig, terwijl een ficus ook met minder zon kan overleven. Daarom zie je ficussen in een land als Nederland veel terug. Hier kun je alles vinden wat je moet weten over deze plant.

 

De verzorging van verschillende soorten ficussen

De ficus planten komen in een hoop verschillende soorten en maten voor in Nederland. Een ficus kopen heeft bijna iedereen waarschijnlijk wel eens gedaan. Of je dit nou bewust hebt gedaan of niet. Eigenlijk is de verzorging van een ficus voor bijna alle planten hetzelfde. Een buitenplant kopen als deze maakt het relatief makkelijk voor jezelf. Een ficus is namelijk een plant waarvan je niet direct denkt dat het een familie plant is. Toch heb je planten met grote bladeren en ook kleine. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Ficus Lyrata en de Ficus Benjamin. De Ficus Benjamin heeft erg kleine bladeren. Ook heb je nog de Ficus Ginsen. Dit is een plant die als Bonsai wordt gebruikt. Ondanks de grote verschillen in eigenschappen is de verzorging alsnog voor bijna elke variant gelijk.

 

Het water geven van de Ficus plant is niet erg ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat de grond rondom de Ficus altijd licht vochtig is. Wanneer je de plant water geeft, is het belangrijk dat er een laagje water onderin de pot komt te staan. Er wordt aangeraden om de plant minimaal 1 keer per week water te geven gedurende de zomer. Toch is het geven van water twee keer in de week net iets beter voor de plant. Het is hierbij wel belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid water die je de plant geeft. Hoe vaker je de plant water geeft, des te minder water de plant per keer nodig heeft. Verder is het ook belangrijk dat je de plant zo veel mogelijk licht geeft per dag, aangezien er in Nederland al zo weinig uren licht is.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.