Afvallen door het doen van oefeningen

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Ben je te dik? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een hoge calorie-inname en verbruik je te weinig energie. Je kunt dan afvallen door jouw calorie-inname te beperken of door dit te combineren met het regelmatig uitvoeren van verschillende oefeningen. Het doen van oefeningen is altijd de beste manier om af te vallen.

Op de juiste manier trainen

Heb je besloten om af te vallen door oefeningen te doen? Dan moet je weten dat veel mensen die af willen vallen niet op de juiste manier trainen. Die mensen menen dat ze sneller afvallen en dat dit zo blijft als ze heel langdurig trainen of een cardiotraining met een hoge impact doen. Dit is echter niet de meest effectieve manier. Het stresshormoon cortisol ondersteunt onder normale omstandigheden het lichaam tijdens stressvolle situaties, zoals langdurig vasten. Er is echter aangetoond dat hogere en langdurige niveaus van cortisol negatieve effecten hebben op het lichaam. Er wordt dan juist vet op het lichaam afgezet, met name op de onderbuik. Door te veel stress op het lichaam uit te oefenen, gaat het profijt van de training dus verloren. Aangeraden wordt daarom om te kiezen voor activiteiten op een dagelijkse basis. Er wordt dan namelijk geen onnodige stress op het lichaam uitgeoefend.

Geleidelijke, regelmatige activiteit

Om af te vallen is geleidelijke en regelmatige oefening belangrijk. Het bereikte gewicht kan dan worden behouden en een gezonde levensstijl kan dan worden gehandhaafd. Met krachttraining kan de spiermassa worden verbeterd. Dat is belangrijk omdat spieren de meeste calorieën verbranden. Goed om af te vallen zijn ook activiteiten die grote spiergroepen gebruiken, zoals fietsen, zwemmen en hardlopen. Door regelmatige lichamelijke activiteit wordt ook het risico op cardiovasculaire aandoeningen, diabetes en hoge bloeddruk verminderd.

Niet trainen op een lege maag

Volg je een dieet? Dan wordt afgeraden om te trainen op een lege maag, want het trainen op een lege maag kan gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid. Doe op een lege maag in ieder geval niet langer dan 40 minuten activiteiten die grote spiergroepen gebruiken. Na 40 minuten worden er mogelijk eiwitten gebruikt als energietoevoer, met als gevolg de afbraak van spiermassa. 

Ben je slanker en fitter geworden door het op de juiste manier doen van oefeningen? Dan wil je natuurlijk weten hoe jouw gezondheid ervoor staat. Je kunt dat te weten komen door een tanita weegschaal te gebruiken. Dit is een slimme weegschaal. Met een slimme weegschaal kun je een slimme lichaamsanalyse maken. Je weet dan hoe het gesteld is met jouw gezondheid.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.