3x werken als zzp’er

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te gaan starten. Zij zijn dan niet in loondienst bij een bedrijf, maar starten hun eigen bedrijf vanuit huis of andere werkruimte. Omdat er niet altijd startkapitaal nodig is als zzp’er, is het erg toegankelijk. Wanneer je aan de slag wilt gaan als zzp’er moet je je erg goed voorbereiden. Hoewel het niet hoeven werken voor een baas als muziek in de oren klinkt, zijn er toch veel zaken die je als zzp’er zelf moet regelen. Denk aan verzekeringen, pensioen, administratie, het verkrijgen van opdrachten en nog meer. Je kunt je hiervoor aansluiten bij een freelance platform om aan opdrachten te komen en gebruik maken van een programma voor online boekhouden om alle administratie te regelen. Het is belangrijk je bedrijf goed op orde te houden. Ben je geïnteresseerd in het werken als zzp’er maar weet je nog niet goed welke richting je op wilt? Dan lees je hier meer over drie beroepsgebieden waarin je aan de slag kunt.

 

De zorg

In de zorg werken relatief veel zzp’ers en dit aantal blijft verder toenemen. Daarentegen heeft de overheid strenge maatregelen opgesteld om schijnzelfstandigheid in de zorg tegen te gaan. We hebben immers allemaal behoefte aan kwalitatief goede zorg. Je kunt je bij de KvK inschrijven als bijvoorbeeld verpleegkundige, verzorgende of kraamverzorger. Wil je als arts, apotheker of fysiotherapeut werken, dan dien je je verplicht te registreren in het BIG-register. Dit register, Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, maakt duidelijk wat je als zorgverlener mag en kan. Iedere vijf jaar moet je je opnieuw laten registreren, waarbij je een zogenoemd BIG-nummer ontvangt.

 

Onderwijs

Als zzp’er kun je ook aan de slag in het onderwijs. Zeker de laatste jaren is er een groot tekort aan leraren en tijdens de pandemie is er veel uitval geweest onder het onderwijspersoneel. Hierdoor hebben veel leerlingen een achterstand opgelopen, iets waar zij in de komende jaren nog flink last van kunnen hebben. Daarom is het in deze tijd erg interessant om te gaan werken in het onderwijs.

 

Zakelijke dienstverlening

Tot slot zijn er veel zzp’ers werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening. Dit is een erg brede markt, waar je bijvoorbeeld kunt starten binnen accountancy, rechtskundige dienstverlening, reclame, fotografie, beveiliging, en nog meer. De branche van zakelijke dienstverlening kent de meeste zzp’ers en dat aantal groeit nog steeds door. Voor het verkrijgen van zpp opdrachten in de zakelijke dienstverlening is het aan te raden om je te specialiseren in een bepaald vakgebied. Zo spring je er voor een opdrachtgever meer uit en kun je beter gekoppeld worden aan opdrachten die goed bij je passen. Daarnaast is het goed om je als zzp’er te blijven ontwikkelen door verschillende trainingen, cursussen en opleidingen te volgen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.