Essentiële vaccinaties op reis

  • Hilbrand
  • Geen reacties

Als het op reizen aankomt, zijn er veel dingen te plannen, waaronder accommodaties, vervoer en bezienswaardigheden. Een aspect dat echter niet over het hoofd mag worden gezien, is het belang van vaccinaties. Afhankelijk van uw bestemming kunnen bepaalde vaccinaties nodig zijn om u te beschermen tegen verschillende ziektes, zoals meningokokken vaccinatie volwassenen die in het gebied veel voorkomen. In deze blogpost bespreken we welke vaccinaties je nodig hebt op reis en waarom ze essentieel zijn.

Routinematige vaccinaties

Voordat u op reis gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw routinematige vaccinaties up-to-date zijn. Deze omvatten vaccins tegen mazelen, bof, rubella, polio, tetanus, difterie en kinkhoest. De meeste mensen krijgen deze vaccins tijdens hun kinderjaren, maar als u ze niet heeft gekregen, of als het meer dan tien jaar geleden is dat u uw laatste booster heeft gehad, moet u ze halen voordat u op reis gaat.

Hepatitis A vaccinatie

Hepatitis A is een virale infectie die de lever aantast en wordt verspreid via besmet voedsel en water. Als u naar een land reist met slechte sanitaire voorzieningen, is het raadzaam om vóór uw reis het hepatitis A-vaccin te halen. Dit omvat de meeste ontwikkelingslanden in Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika en sommige delen van Oost-Europa.

Buiktyfus

Buiktyfus is een bacteriële infectie die wordt verspreid via besmet voedsel en water. Het komt veel voor in delen van Azië, Afrika en Zuid-Amerika, en als je naar deze gebieden reist, is het aan te raden je te laten vaccineren tegen buiktyfus. Het vaccin is verkrijgbaar in zowel orale als injecteerbare vorm, waarbij de injecteerbare vorm een ​​langdurigere bescherming biedt.

Gele koorts

Gele koorts is een virale infectie die wordt overgedragen door muggen en die voorkomt in delen van Afrika en Zuid-Amerika. Het kan een ernstige ziekte zijn die tot de dood kan leiden. Sommige landen vereisen een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts om binnen te komen, dus als u naar deze gebieden reist, is het essentieel om het vaccin tegen gele koorts te krijgen.

Malaria

Malaria is een parasitaire infectie die wordt overgedragen door muggen en veel voorkomt in tropische en subtropische gebieden van de wereld. Hoewel er geen vaccin tegen malaria bestaat, zijn er wel preventieve maatregelen die u kunt nemen, waaronder het nemen van antimalariamedicatie voor, tijdens en na uw reis. Het wordt aanbevolen om met uw zorgverlener te praten over de beste antimalariamedicatie voor uw bestemming.

Hondsdolheid

Hondsdolheid is een virale infectie die wordt overgedragen via het speeksel van besmette dieren. Het komt veel voor in ontwikkelingslanden in Azië en Afrika, en als je naar deze gebieden reist, is het aan te raden je te laten vaccineren tegen hondsdolheid. Als u wordt blootgesteld aan een besmet dier, kan het rabiësvaccin het ontstaan ​​van de ziekte voorkomen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.