Veelgestelde vragen - bezoekers

 • Wie of wat is Hollandtoer?
 • Wat kun je doen op Hollandtoer.nl?
 • Wat brengt Hollandtoer in beeld?
 • Ik heb tips voor jullie over mijn stad, waar kan ik deze doorgeven?
 • Wat is een interactieve 360-gradenfoto?
 • Waarom is Hollandtoer dit initiatief gestart?
 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Hollandtoer?
 • Is Hollandtoer onderdeel van de VVV?
 • Welke attracties en evenementen fotografeert Hollandtoer?
 • Wanneer is Hollandtoer af?
 • Is Hollandtoer ook in andere talen beschikbaar?
 • Hoe vind ik een restaurant, winkel of hotel in een bepaalde stad?
 • Kan ik doorgeven dat er een winkel is verdwenen of een straat wordt verbouwd?

Wie of wat is Hollandtoer?
Hollandtoer biedt jou als toerist inspiratie voor een dagje uit of weekendje weg in eigen land. Op Hollandtoer.nl vind je een overzicht van steden, dorpen, attracties en evenementen die we voor je in 360-graden in beeld hebben gebracht. Zo kun je er, net als in het echt, alvast rondkijken. Kies een stad, evenement of attractie of bekijk de tips. Wandel vanachter je computer of tablet online rond en bekijk wat je op je vrije dag gaat doen.

Wat kun je doen op Hollandtoer.nl?
Je kunt steden, dorpen, attracties en evenementen online bezoeken. Zo bezoek je Safaripark Beekse Bergen of wandel je mee tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Meer attracties en evenementen bekijk je op Attractietoer.nl of Evenemententoer.nl. Je kunt ook op pad gaan in een historische stad als Nijmegen op Nijmegentoer.nl, of je maakt een online strandwandeling op Texel via Texeltoer.nl. Rondkijken op de Dam en wandelen door het Vondelpark doe je op Amsterdamtoer.nl 

Wat brengt Hollandtoer in beeld?
Toeristisch interessante steden en dorpen. Hollandtoer fotografeert de toeristische stadskern van een stad of dorp. Je wandelt online door de straten maar kunt ook vast binnenkijken in onder andere musea, hotels, restaurants en winkels. Daarnaast fotograferen we de bekende Nederlandse evenementen en de bekendste attracties en attractieparken in 360-graden.

Ik heb tips voor jullie over mijn stad, waar kan ik deze doorgeven?
Hollandtoer is altijd op zoek naar leuke tips. Leuke ervaringen in een bepaald restaurant, bepaalde stad of attractiepark? We horen het graag. Tips om onze stadstoeren nóg leuker te maken, laat het ons weten via het contactformulier.

Wat is een interactieve 360-gradenfoto?
Een interactieve 360-gradenfoto is een foto die je met je muis kunt bedienen. Je kunt ronddraaien, naar boven en naar beneden kijken alsof je midden in de ruimte staat die is gefotografeerd. Zo krijg je een realistisch beeld en lijkt het alsof je er al even bent geweest.

Waarom is Hollandtoer dit initiatief gestart?
Heel simpel: omdat het er nog niet was. Informatie over een stad vind je wel. Een papieren stadsgids is er ook. Maar thuis vanaf je bank of in de zomer op het terras al even binnenwandelen bij restaurantjes, een museum of dat éne leuke winkeltje, zonder er naar toe te gaan bestond niet. Hollandtoer maakt dat mogelijk.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Hollandtoer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Twitter, dan houden we je op de hoogte. We geven je tips. Iets leuks doen met de (klein)kinderen? Samen iets actiefs doen? Of juist liever op zoek naar iets romantisch? Wij laten je weten wat Nederland te bieden heeft. Daarnaast houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe stadstoeren en acties. 

Is Hollandtoer onderdeel van de VVV?
Hollandtoer is een op zichzelf staande toeristische organisatie. We werken samen met meerdere VVV's in Nederland, zoals Texel, Breda, ’s-Hertogenbosch, Dordrecht en Sneek.

Welke attracties en evenementen fotografeert Hollandtoer?
Alle attracties met landelijke bekendheid, zoals dierentuinen en pretparken, worden opgenomen op Attractietoer.nl. Evenementen vind je terug op Evenemententoer.nl.
Kleinere attracties en evenementen zijn opgenomen in de stadstoer, bijvoorbeeld Amsterdamtoer.nl.

Wanneer is Hollandtoer af?
Eigenlijk nooit. Voortdurend komen er in een stad of dorp winkeltjes en restaurantjes bij, of verdwijnen er locaties. Ook veranderen straten en pleinen, ontstaan er nieuwe evenementen en kan een gebouw een andere functie krijgen. Deze veranderingen zetten Hollandtoer weer aan het werk. Heb jij zelf een suggestie? Laat het ons weten via het contactformulier.

Is Hollandtoer ook in andere talen beschikbaar?
Hollandtoer richt zich op de Nederlandse toerist die wij willen inspireren voor een dagje uit of weekendje weg in eigen land. Om die reden zijn de teksten op Hollandtoer en de stedentoeren voorlopig alleen in het Nederlands beschikbaar.

Hoe vind ik een restaurant, winkel of hotel in een bepaalde stad?
Ontdek! Via de knop “ontdek” selecteer je een categorie waarbinnen je wilt zoeken. Er verschijnt dan een lijst met resultaten die je kunt gaan ontdekken.
Zoek! Iedere stadstoer, Delfttoer.nl, Enkhuizentoer.nl etc. heeft een zoekbalk in de rechterbovenhoek. Zoek op basis van een term, of bijvoorbeeld op naam van een winkel.
Inspireer me! Kies in het menu “ontdek” voor één van de inspiratie categorieën en ontdek bijvoorbeeld wat je tijdens een romantisch weekend kunt gaan doen in ’s-Hertogenbosch.

Kan ik doorgeven dat er een winkel is verdwenen of een straat wordt verbouwd?
Ja graag. Hollandtoer wil de stadstoeren zo actueel mogelijk houden. Laat ons weten wat je hebt
ontdekt via het
contactformulier.