Nieuws van Hollandtoer

Wandel online door Gouda

Wandel online door Gouda

7 Maart 2014 - Vanaf 7 maart 2014 is het mogelijk de Goudse Ambachtenroute online te wandelen. Op Goudatoer.nl kan de bezoeker deze stadswandeling maken en binnenkijken bij onder andere ’t Kaaswinkeltje en Kaarserij de Gouda Kaars.

Naast de Goudse Ambachtenroute biedt Goudatoer.nl inspiratie voor de invulling van een écht dagje uit. Via 360-gradenfoto’s kan op interactieve wijze door het centrum van de stad gewandeld worden. De bezoeker kijkt onder andere binnen in de Sint Janskerk, wandelt rond op de Markt en bezoekt online de Goudse kaasmarkt.

Maart in het teken van Gouda

Iedere maand brengt Hollandtoer een stad of regio onder de aandacht. In maart staat Hollandtoer in het teken van Gouda. We geven tips voor een dagje uit in Gouda. Samen met lokale ondernemers voert Hollandtoer promotie acties uit. Vanaf 11 maart maakt de bezoeker kans op het winnen van een workshop siroopwafels maken bij Siroopwafelbakkerij van Vliet.

Meer dan 30 andere steden

Naast Gouda is het ook mogelijk om online door meer dan 30 andere steden te wandelen. Deze stadstoeren zijn onderdeel van Hollandtoer.nl waar men dagelijks wisselende suggesties voor een dagje uit of weekend weg krijgt. 

Lees meer
Twee Brabantse steden in 360-graden te ontdekken

Twee Brabantse steden in 360-graden te ontdekken

6 Februari 2014 - Het bezoeken van Breda en ’s-Hertogenbosch kan ook online. Net als vele andere steden zijn ook deze steden in beeld gebracht door Hollandtoer.nl.

Op Bredatoer.nl en Denboschtoer.nl wandelt de bezoeker online vast rond in het centrum als voorbereiding op een écht bezoek. Men kan vast binnenkijken in musea en winkels en de sfeer proeven in restaurants, hotels of tijdens een lokaal evenement.

Februari in het teken van gastvrij Brabant

Iedere maand wordt een andere stad of regio onder de aandacht gebracht. In februari staat Hollandtoer.nl in het teken van gastvrij Brabant. We geven tips, organiseren acties met lokale ondernemers en laten zien wat je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze steden.

Op Bredatoer.nl wandelen bezoekers vast door het prachtige Valkenberg Park, bekijken het Kasteelplein of ontdekken waar het Begijnhof is. Op Denboschtoer.nl nemen ze vast een kijkje in de indrukwekkende Sint Janskathedraal of bekijken waar het opstappunt is voor een rondvaart over de Binnendieze.

Toeristisch platform Hollandtoer.nl

De Brabantse stedentoeren zijn onderdeel van Hollandtoer.nl. Op Hollandtoer.nl krijgt een bezoeker dagelijks wisselende suggesties voor een dagje uit of weekend weg. Meer dan 30 steden, 20 attracties en 35 evenementen zijn in 360-graden in beeld gebracht.

Samenwerking VVV

Hollandtoer.nl werkt samen met VVV’s in Nederland, zo ook met VVV Breda en VVV ‘s-Hertogenbosch. Samen zorgen Hollandtoer.nl en de VVV voor een passend en compleet aanbod in deze steden. 

Lees meer
Nieuw: Goes

Nieuw: Goes te bezichtigen in 360-graden

11 December 2013 - Vanaf 11 december 2013 kunnen bezoekers het centrum van Goes in 360-graden bekijken op Goestoer.nl.

Op initiatief van Hollandtoer is het centrum van Goes virtueel vastgelegd. Het doel van Goestoer.nl is de Nederlandse toerist interesseren voor een bezoek aan Goes. Ook wil Goestoer.nl inwoners inspireren om de eigen stad beter te leren kennen.

Onder andere virtueel te bekijken:

Grote of Maria Magdalenakerk  

Historisch Museum De Bevelanden

Grote Markt                                         

Stadshaven                  

Kreukelmarkt                                                                          

Goestoer.nl laat leuke winkeltjes (geen ketens), restaurants en cafés maar ook gebouwen en musea zien. Verder ontdekt de toerist de historische stadshaven aan de Kleine Kade. Goestoer toont ook activiteiten, zoals Indoorkarting Rama Goes en Bowling Goes.

Lees meer
Bekijk het archief