Historie


Het begon met een idee en een 360-gradencamera. "Laten we in Haarlem eens wat gaan fotograferen". We brachten een paar pleinen, cafés en leuke winkeltjes virtueel in kaart met 360-gradenfoto's. Het resultaat was verbluffend. De gefotografeerde locaties reageerden ongekend enthousiast. Een geslaagde eerste test.

'Hoe dichter bij Dordt'
Al snel volgde Dordrecht, thuisstad van Hollandtoer. Dordrecht heeft onterecht een verkeerd imago.  Iedereen kent de uitspraak: "Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt". Maar in werkelijkheid loopt Dordrecht over van de mooie historische straatjes, steegjes, monumenten en pleintjes. Het is 'de oudste stad van Holland'. Maar wat ontbrak waren de toeristen. Het riep bij Hollandtoer de vraag op: "Waarom komen ze niet?'' 

Hollandtoer besloot Dordrecht zo in kaart te brengen dat toeristen er virtueel rond konden lopen. Dordrecht is de eerste stad die compleet werd gefotografeerd.

Heel Nederland in kaart
Maar de drang naar verdere uitbreiding groeide. En zo ontstond het plan om een moderne interactieve stadsgids voor heel Nederland te maken gebaseerd op 360-gradenfoto's. Toeristen en dagjesmensen kunnen de stad of de attractie van hun keuze al virtueel bezoeken. Zo ontstaat het enthousiasme om er ook écht een keer naar toe te gaan.

Regelmatig nieuwe steden, dorpen, attracties en evenementen
Juni 2013 lanceerde Holllandtoer 24 steden en dorpen, 18 attracties en 28 evenementen. Vanaf dit moment lanceert Hollandtoer regelmatig nieuwe steden en dorpen, attracties en evenementen. Alles gericht op wat jij als Nederlander leuk vindt voor een dagje uit of weekend weg. 

Voor nu en de toekomst tonen we jou de leukste plekken van Nederland in 360 graden!