Blogs

’s-Hertogenbosch – Plan een cultureel dagje Den Bosch

’s-Hertogenbosch – Plan een cultureel dagje Den Bosch

5 Februari 2014 - Nederland biedt talloze mogelijkheden voor culturele dagjes uit. Plan bijvoorbeeld een dagje uit in Den Bosch. In deze Brabantse stad vind je een goede combinatie van historie en cultuur. Maar waar moet je zijn om het beste uit je bezoek te halen?

Kijk online vast rond in het centrum van de stad op Denboschtoer.nl. Bekijk vast wat je allemaal live wilt zien tijdens je bezoek aan de stad. Bezoek bijvoorbeeld de trots van de stad, de Sint Janskathedraal. Bewonder de vele monumentale panden op de Markt en de Parade. Meer weten over deze panden? Vraag dan om wat extra informatie bij de VVV aan de Markt. Aan de Hekellaan zijn diverse oude vestingwerken en het verzetsmonument te bekijken.

Uitrusten van al het wandelen? Maak een boottocht over de Binnendieze en kom al varend nog meer te weten over de geschiedenis van de stad.

Veel plezier tijdens je dagje uit in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer
Breda - Waar moet je zijn voor een avondje uit?

Breda - Waar moet je zijn voor een avondje uit?

4 Februari 2014 - Breda is verkozen tot beste uitgaansstad van het land door beoordelingssite Zoover. Waar moet je zijn voor een avondje borrelen, waar ga je met de voetjes van de vloer en waar nip je van een tropische cocktail? Overal binnenstappen om te kijken wat je aanspreekt gaat wat ver.

Voorafgaand aan je avondje uit kun je online vast binnenkijken in vele verschillende cafés en barretjes op Bredatoer.nl. Misschien spreekt het oudste café van de stad je aan, of ga je liever naar een trendy bar waar je een cocktail kunt drinken. Of ben je op zoek naar een wijnbar of een biercafé, in Breda kun je alle kanten op! De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden aan de Grote Markt of de Havermarkt. Het voordeel van uitgaan in Breda is, dat er veel leuke plekken vlak bij elkaar te vinden zijn. Bevalt het ene café je niet, dan ga je gewoon naar de volgende!

Een fijne avond in het gezellige Breda gewenst! 

Lees meer
Goes - Kerstshoppen

Goes - Kerstshoppen

13 December 2013 - Op zoek naar kerstoutfits en kerstcadeaus voor het hele gezin? Al snel kom je uit bij de grote steden, Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Te bekend? Te groot? Te veel? Je zoekt iets anders, een stad waar het winkelaanbod groot is en een hapje en drankje ook niet onbelangrijk zijn. Plan een verrassend dagje Goes!

In Goes vind je de bekende winkelketens, maar ook de leukste boetieks en speciaalzaken. Op weg naar het centrum bewonder je de historische binnenstad. Bekijk de mooie gevels van de historische panden, waaronder de Grote of Maria Magdalenakerk. Bepaal vooraf je route op Goestoer.nl. Bekijk wat je kunt vinden in de Ganzepoortstraat en de Lange Vorststraat. Liever precies weten in welke winkels je moet zijn? Zoek dan vooraf de leukste kledingwinkels of cadeauwinkels uit en kijk er vast binnen. Koffietijd? Neem een Goesenaartje bij de koffie! De bakker vertelt je graag het verhaal achter deze Goesse specialiteit!

Vanuit regio Rotterdam ben in je in ongeveer een uur in Goes. Vertrek je vanuit regio Breda? Dan ben je er sneller. Vergeet niet voordat je terug naar huis gaat wat lekkers mee te nemen uit één van de winkels met Zeeuwse specialiteiten.

Fijne dag in het Zeeuwse Goes!

Lees meer
Bekijk het archief